Drift og Vedlikehold

Tilbake til prosjektsiden »

Vi benytter oss av boligmappa til å samle informasjon rundt arbeid vi har gjort i din leilighet! 
Boligmappa er et sted hvor du kan finne all informasjonen tilknyttet leiligheten og gjør det enklere for både deg selv, håndverkere og framtidige eiere å utføre arbeid i boligen din. Begynn å bruke boligmappa i dag!

HVA ER BOLIGMAPPA?

Boligmappa er en gratisløsning på nett hvor du kan samle all informasjon om boligen din. Her kan du få tilgang til informasjon fra eiendomsregisteret, dokumentasjon fra håndverkere som pusser opp eller utfører annet arbeid hos deg, eller informasjon og bilder som du selv legger til av arbeid som du gjør på boligen.

For eksempel kan det noen år fram i tid være veldig nyttig å huske hvilken fargekode det var på den malingen i stua når minstemann i huset tar en sprittusj og leker Picasso på den ene veggen. På den andre siden, kan det være greit for rørleggeren å vite hva som ble gjort under oppussingen for to år siden om han skal inn å fikse en lekkasje.

BOLIGMAPPA ER GRATIS!

Boligmappa er gratis og samtidig fri for reklame fordi flere seriøse og kvalifiserte håndverkere finansierer boligmappe-ordningen.

For fagfolk er dette en måte å få enklere og mer praktisk tilgang på dokumentasjon til boligeierne og samtidig spare håndverkere for unødvendig tidsbruk når de skal fikse noe i boligen din.

NELFO (Foreningen for EL- og IT-bedrifter), Rør Norge (Rørentreprenørene Norge) og Ambita AS (eid av Nærings- og fiskeridepartementet) er noen av de større aktørene som samarbeider om boligmappa-prosjektet.

BOLIGMAPPA FØLGER BOLIGEN, IKKE DEG

En av de viktigste funksjonene til boligmappen er at den følger boligen. Når du flytter, er det den nye eieren som får tilgang til boligmappa. Du får tilgang til boligmappa til den nye leiligheten (eller må aktivere en ny boligmappe om det ikke allerede er gjort).

Når du kommer til en ny leilighet vet du minimalt om hva som har blitt gjort utover det som står i prospektet og kanskje det du klarte å dra ut av de tidligere eierne før de forsvant.

Noe av den viktige informasjonen, som f.eks. hvem som pusset opp badet eller kjøkkenet, finnes i prospektet, men det kan være vanskelig eller tidkrevende å finne fram til den detaljerte dokumentasjonen. Det kan også være at du ikke helt husker hvor du la de papirene etter noen år.

Da er det veldig praktisk med en boligmappe som følger boligen. Holdes den løpende oppdatert kan du alltid gå tilbake å se hva som ble gjort og når, samtidig som den neste personen du selger til vil kunne få enkel tilgang til informasjonen og spare seg selv og eventuelt håndverkere for unødig ekstra arbeid.

Og har du alt av papirer i orden, kan du regne med en høyere pris på boligmarkedet enn om det skulle mangle.

 

 

Instruksjonsvideoer

Rensing av avløp - Dusj

Rensing av avløp - Vaskemaskin